Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer - 21 septembrie 2019

19. 09. 20

Poster apartinatori Alzheimer

În data de 21 septembrie 2019, se celebrează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer. Campania din acest an are ca temă ”Înţelegerea și conștientizarea bolii Alzheimer” și se desfășoară sub sloganul: "Să nu-i uităm pe cei care uită".

Campania din acest an dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer are ca scop informarea și conștientizarea :

  1. profesioniștilor din sănătate despre problematica demenței și maladiei Alzheimer și metodele de management al pacienților;
  2. aparținătorilor și îngrijitorilor pacienților cu Alzheimer asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor diagnosticate cu această boală.

La data de 21 septembrie a fiecărui an, organizațiile de sprijin împotriva maladiei Alzheimer din întreaga lume își concentrează eforturile în vederea sensibilizării populaţiei generale cu privire la problematica demenţei de tip Alzheimer.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, care afectează funcționarea mentală.

Anul acesta, la data de 21 septembrie 2019, persoanele care suferă de Alzheimer, familiile acestora, organizațiile implicate, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu maladia Alzheimer.

Poster profesionisti Alzheimer