Ziua Internațională a Bolilor Rare - 28 februarie 2019

19. 02. 28

boli rare poster 1

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, celebrează în data de 28 februarie 2019, Ziua Internaţională a Bolilor Rare şi organizează Campania cu sloganul: „Bolile rare - arată că îţi pasă”. Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaţionale a Bolilor Rare – "Integrarea şi coordonarea serviciilor sociale şi de sănătate".

Cea de-a 12-a ediţie a Zilei Internaţionale a Bolilor Rare se va concentra pe depăşirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale şi de sprijin pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară şi familiile lor din întreaga lume.

Ziua Internaţională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mişcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical şi serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizaţiile de pacienţi, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internaţională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

Scopul campaniei este informarea şi conştientizarea :

  • profesioniştilor din sănătate despre problematica bolilor rare şi metodele de management al pacienţilor cu boli rare;
  • pacienţilor cu boli rare şi a familiilor lor asupra posibilităţilor de diagnosticare, tratament şi a altor programe de sănătate specifice.

boli rare 1