Ziua Internațională a Conștientizării Autismului - 02 aprilie 2019

19. 04. 03

În data de 2 aprilie 2019 este marcată Ziua Internațională a Conştientizării Autismului, ocazie cu care se desfăşoară campania cu sloganul: „Să înţelegem autismul! Şanse egale şi participare activă!”. Tema campaniei din anul acesta este Înţelegerea şi conştientizarea autismului”.

Campania din acest an dedicată Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului are ca scop informarea şi conştientizarea:

  1. profesioniştilor din sănătate şi educaţie despre problematica autismului şi metodele de management al pacienţilor cu autism;
  2. părinţilor în general, părinţilor şi aparţinătorilor pacienţilor cu autism asupra posibilităţilor de diagnosticare, tratament şi cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor cu autism.

În data de 2 aprilie 2019, persoanele care suferă de autism, familiile acestora, părinţii în general, organizaţiile de pacienţi, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, personalul din educaţie şi psihologii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conştientiza opinia publică în legătură cu autismul.

Poster Autism