Sibienii își pot verifica nivelul glicemiei gratuit, în data de 9 și 10 noiembrie 2017

17. 11. 08

caravanaDirecția de Sănătate Publică a județului Sibiu se alătură companiei Medtrust în campania din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului, implicându-se în organizarea unei caravane pentru deteminarea gratuită a glicemiei în rândul populației. Sibienii vor putea beneficia de testările gratuite timp de două zile, în parcarea magazinului Dumbrava, joi, 9 noiembrie, orele 11:00 – 17:00, respectiv vineri, 10 noiembrie, în intervalul orar 09:00 – 15:00.

14 Noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului

Data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului începând cu anul 1991, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet. Această zi este marcată anual, la nivel internaţional, de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet prin organizarea unor acțiuni și evenimente medicale menite să păstreze pericolul diabetului în atenția publică.

Medtrust organizează în acest an Caravana Wellion, în mai multe țări din Europa, pentru a marca cea mai mare campanie de conștientizare a pericolului diabetului desfășurată anual la nivel internațional. Mulțumită unei vechi colaborări între cele două companii, Chimimportexport-Plurimex a inclus România pe traseul caravanei.

13 orașe pe traseul Caravanei Wellion

Wellionmobilul - un automobil de capacitate mare dotat special în acest scop, se va deplasa în perioada 1-16 noiembrie pe teritoriul României, poposind în mai multe orașe din țară pentru a oferi tuturor doritorilor acces gratuit la un minim, dar important, control al nivelului glicemiei în sânge, care este primul indiciu al diabetului.

Wellionmobilul va staționa în locuri publice, în 13 dintre orașele României

În interiorul acestuia, beneficiind de toate condițiile sanitare necesare, personalul sanitar specializat - medici și asistenți medicali vor determina gratuit glicemia tuturor persoanelor care doresc să facă acest test, oferind totodată recomandări în funcție de rezultatele obținute. Pe baza experienței acumulate în campaniile similare derulate de această companie în anii anteriori, Chimimportexport-Plurimex estimează că Wellionmobilul va înregistra între 8.000 și 10.000 de testări. Chimimportexport-Plurimex pune gratuit la dispoziția personalului medical pentru aceste testări glucometre Wellion Calla Mini și teste MedTrust light. Doi reprezentanți ai companiei vor fi prezenți alături de caravană în fiecare dintre cele 13 orașe în care se fac testări. 0400;} Wellionmobilul va staționa în locuri publice, în 13 dintre orașele României

Caravana Wellion se va sincroniza cu evenimentele medicale organizate în țară. Astfel, aceasta va fi prezentă în Sibiu în zilele de 9 și 10 noiembrie, oraș în care se va desfășura pe parcursul acestor 2 zile al XV-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice sub tema - Diabetul: să ne protejăm viitorul! 

Tema campaniei Federației Internaționale de Diabet din acest an este Femeia și diabetul – să ne protejăm viitorul! , iar mesajele cheie cheie ale campaniei au la bază date statistice care arată că:

 • Peste 199 milioane de femei suferă de diabet, estimându-se o creștere de până la 313 milioane la nivelul anului 2040;
 • 2 din 5 femei cu diabet au vârste la care pot avea copii;
 • Diabetul este a noua cauză de deces în populația feminină la nivel global, atingând 1,2 milioane de decese anual;
 • Femeile care suferă de diabet de tip 2 sunt de 10 ori mai expuse riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace decât cele care nu au diabet;
 • Femeile care suferă de diabet de tip 1 prezintă risc ridicat de pierdere a sarcinii sau de a naște un copil cu malformații;
 • 1 din 7 nașteri este afectată de diabet gestațional;
 • Federaţia Internaţională de Diabet estimează că 16,2 % dintre femeile care au născut în 2015, adică 20,9 milioane de femei, au avut o formă de hiperglicemie pe timpul sarcinii. Circa jumătate dintre femeile care au suferit de diabet gestațional vor dezvolta diabet de tip 2 în decursul a 5-10 ani de la naștere;
 • 50% din cazurile de hiperglicemie în timpul sarcinii apar la femei cu vârsta sub 30 de ani.

Majoritatea covârșitoare a cazurilor de hiperglicemie în timpul sarcinii au fost înregistrate în țările cu venit mediu și mic pe cap de locuitor, în care accesul la asistență medicală este adesea limitat.

Chimimportexport-Plurimex se aliniază campaniei mondiale oferind gratuit și public posibilitatea testării glicemiei în sânge populației din 13 orașe ale României.

Traseul Caravanei Wellion:

 • 1 - 2 noiembrie: București
 • 3 noiembrie: Buzău
 • 4 noiembrie: Ploiești
 • 5 noiembrie: Pitești
 • 6 noiembrie: Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc
 • 7 noiembrie: Brașov
 • 8 noiembrie: Mureș
 • 9 - 10 noiembrie: Sibiu
 • 11 - 12 noiembrie: Timișoara
 • 13 noiembrie: Râmnicu Vâlcea
 • 14 noiembrie: București – Ziua Mondială a Diabetului
 • 15 noiembrie: Craiova
 • 16 noiembrie: Constanța

Traseul caravanei Wellion va marca în București, în 14 noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului.

Campania se adresează tuturor persoanelor care doresc să își verifice nivelul glicemiei, nivelul crescut al glucozei din sânge ocupând al treilea loc în topul factorilor de risc care determină mortalitatea la nivel global, conform unor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922. Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu.

Despre Chimimportexport-Plurimex SRL

Chimimportexport Plurimex SRL este o firmă de familie cu capital 100% românesc și cu o activitate neîntreruptă de peste 27 de ani pe piața farmaceutică din România, firmă care a lansat încă de la începutul anilor ’90, produse Novo Nordisk și Merck KGaA, situând produse precum Euthyrox, Vigantol și Concor în topul prescrierilor, iar în 2016 contribuind major la aducerea vânzărilor produselor firmei Merck KGaA și Merck Sante, în top 20 național - vânzări în unități. (Sursa: CEGEDIM) Compania este specializată în intermedieri și consultanță în domeniul medico-farmaceutic, importator și distribuitor de produse farmaceutice, suplimenți nutritivi și dispozitive medicale, oferind servicii de înregistrări medicamente, studii clinice, marketing și promovare, întreaga sa activitate bazându-se pe un sistem de management al calității la standard înalt, fiind certificată ISO 9001/2008 TUV Rheinland Dakks.Chimimportexport Plurimex SRL a obținut, de-a lungul anilor, mai multe distincții pentru activitatea desfășurată, fiind nominalizată în repetate rânduri în primele 3 locuri în Topul Național al Firmelor Private.