19. 11. 05

ÎNSCRIERILE LA CONCURSUL DE REZIDENŢIAT PE POST ŞI REZIDENŢIAT PE LOC, SESIUNEA 8 DECEMBRIE 2019, SE FAC ÎN PERIOADA 7 - 19 NOIEMBRIE 2019, INCLUSIV.

 PROGRAM DE DEPUNERE A DOSARELOR:

LUNI –  VINERI, ÎNTRE ORELE 9,00-16,00

SÂMBĂTĂ, ÎNTRE ORELE 9,00-14,00

 ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR CARE DORESC SĂ SE ÎNSCRIE LA DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SIBIU: CERTIFICATUL MEDICAL VA FI ELIBERAT DE CĂTRE AMBULATORIUL DE SPECIALITATE AL SPITALULUI CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ SIBIU, SITUAT ÎN SIBIU, B-DUL CORNELIU COPOSU NR. 2-4.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ORGANIZEAZĂ DUMINICĂ, 8 DECMBRIE 2019, CONCURS NAȚIONAL DE INTRARE ÎN REZIDENȚIAT ÎN DOMENIILE MEDICINĂ, MEDICINĂ DENTARĂ ȘI FARMACIE => VEZI AICI ANUNȚ IMPORTANT MINISTERUL SĂNĂTĂȚII.

Pentru cei interesați publicăm anunțul de concurs și modelul de cerere de înscriere, cât și locurile și posturile scoase la concurs - sesiunea 8 decembrie 2019.

 1. Anunț (publicația de concurs)
 2. Model cerere
 3. Locuri scoase la concurs
 4. Posturi scoase la concurs

Ca urmare a promulgării Legii nr. 197/31.10.2019, Ministerul Sănătății a elaborat și aprobat Metodologia pentru desfășurarea Concursului Național de Rezidențiat pentru sesiunea 8 decembrie 2019.

 1. Metodologia de concurs
 2. Dosarul de înscriere
 3. Ordin 1668/2019 - privind taxa de concurs

Aducem la cunoștință celor interesați că tematica și bibliografia au rămas neschimbate față de sesiunea anterioară (18.11.2018).

 1. Tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ
 2. Tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ DENTARĂ
 3. Tematica și bibliografia, domeniul FARMACIE

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial al concursurilor naționale de rezidențiat: https://rezidentiat.ms.ro/

19. 11. 05

Ministerul Sănătății pune la dispoziția rezidenților informații referitoare la efectuarea stagiilor de pregătire în străinătate și recunoașterea acestora, pe site-ul: rezidentiat.ms.ro.

19. 09. 04

Ministerul Sănătății anunță că va organiza în perioada septembrie-octombrie 2019, a doua sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an.

Depunerea cererilor se va face la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii în perioada 4 septembrie 2019-16 septembrie 2019, inclusiv.

Pentru această sesiune de schimbare a centrelor de pregătire au fost stabilite următoarele criterii pe baza cărora se vor analiza aceste solicitări:

 1. anul de rezidenţiat ( VI, VI…. I);
 2. unic susținător al unui copil minor;
 3. soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat şi având în îngrijire copii;
 4. soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat;
 5. locuinţă în centrul universitar solicitat sau la mai puțin de 100 km;
 6. părinţi bolnavi sau alte persoane în întreținere în centrul universitar solicitat;
 7. cadru didactic în centrul universitar solicitat.

În situaţiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunţat, cei în cauza pot beneficia de detaşări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depăşită.

În vederea schimbării centrului de pregătire, rezidenții interesați vor prezenta avizele conducerii universităţilor de medicină şi farmacie sau ale facultăților de medicină din centrele implicate, după caz, avizul direcției de sănătate publică şi al unui coordonator de program, respectiv director de program în specialitatea în care sunt confirmați, din centrul universitar în care urmează să se pregătească.

Rezidenţii în medicină de familie vor prezenta numai avizul direcțiilor de sănătate publică şi al coordonatorilor de program, de plecare şi de primire.

Rezidenţii pe post vor prezenta și avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Toți solicitanții vor prezenta acte justificative privind motivele cererii.

Direcţiile de sănătate publică vor transmite prin e-mail Ministerului Sănătăţii tabelele cu solicitările înregistrate până cel târziu la data de 19 septembrie 2019.

Tabelele (în format Excel) cu solicitările înregistrate, vor cuprinde următoarele rubrici:

 1. numele şi prenumele;
 2. specialitatea;
 3. rezident pe loc/post;
 4. unitatea sanitară de încadrare;
 5. anul de rezidenţiat;
 6. centrul universitar în care se pregăteşte;
 7. centrul universitar solicitat;
 8. motivele solicitării (pe scurt).

Analizarea cererilor depuse se va face în perioada 20-27 septembrie 2019, iar afișarea cererilor admise/respinse se va face la data de 30 septembrie 2019 pe site-ul Ministerului Sănătății.

Schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională cu data de 15 octombrie 2019.

19. 02. 13

În atenţia medicilor care au ales loc de pregătire în centrul universitar Sibiu, pe baza rezultatului obţinut la concursul de rezidenţiat din 19 noiembrie 2017 şi a redistribuirii locurilor rămase libere pentru domeniul medicină la concursul de rezidenţiat din 18 noiembrie 2018!

Repartiţia rezidenţilor pe clinici de îndrumare şi coordonatori de rezidenţiat va avea loc la Direcţia de Sănătate Publică Jud. Sibiu - biroul RUNOS, în ziua de 14 februarie 2019, în intervalul orar 10,00 – 12,30, după cum urmează:

 • Chirurgie orală şi maxilo-facială – ora 11:00
 • Medicină de familie – 12:00

Repartiţia  se va face în ordinea clasificării.

Stagiul de pregătire va începe la data de 15 februarie 2019.

19. 02. 11

Ministerul Sănătății anunță că va organiza în perioada februarie-martie 2019, prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an.

Depunerea cererilor se va face la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii în perioada 11 februarie 2019 - 25 februarie 2019, inclusiv.

 1. anunț sesiune schimbare centre pregătire februarie 2019;
 2. capacitate disponibila sesiune schimbare centre